Skip to content

"Old men selling quality clothes"

"Old men selling quality clothes"

Vakkledinghuis Groningen
Cart

Friesche wollen schipperstruien in Groningen

Authentieke Nederlandse truien van Roosenstein-Wolke

Decennia specialist in authentieke Nederlandse warme truien & vesten.  Perfect voor buiten, maar ook binnen! 

Specialist in warme truien

Roosenstein Wolke is als oer-Nederlands merk, al ruim 60 jaar specialist in warme truien & vesten. De Friese schippers en vissers hadden destijds truien nodig waarmee ze de elementen konden weerstaan. En nog steeds zijn onze warme truien van 100% wol dé keuze van onze allereerste klantenkring. Inmiddels bedienen we niet alleen meer de schippers en vissers, maar ook de mensen die graag buiten, en tegenwoordig, binnen zijn. We bestaan sinds 1886 en zijn het enige authentieke Nederlandse merk dat specialist is in warme truien van 100% wol.

Truien & vesten voor iedereen

  • Fries navy voorkantFries navy achterkant

  • 100% EUROPESE PRODUCTIE

België, Duitsland & Portugal

De warme truien ontwerpen we al ruim 60 jaar in Sneek, Nederland & maken we in onze ateliers in België, Duitsland en Portugal. Deze Nederlandse wollen truien & vesten zijn ontwerpen die we sinds die tijd in ons assortiment voeren, maar inmiddels zijn onze truien van 100% wol helemaal in deze tijd gezet.

De truien van Roosenstein-Wolke onderscheiden zich door de een prachtige pasvorm en hoogwaardige Europese wolkwaliteiten. Bij RW  kun je terecht voor een stoere grove werkkledingkwaliteit uit Frankrijk, maar mocht je minder goed tegen wol kunnen, dan hebben ze ook onze zachtere Sport Loden uit Oostenrijk kwaliteit of de 100% fijne Merino kwaliteit uit Italië.

Waarom wij kiezen voor 100% wol?

Met deze truien van 100% wol leef je nog steeds comfortabel in huis ondanks dat de thermostaat lager staat. Wol is namelijk warmte regulerend en voelt niet heet of zweterig aan. Je kunt dus niet alleen je huis isoleren, maar ook jezelf!

Daarnaast is wol een materiaal waar je lang plezier van gaat beleven. Duurzaamheid gaat namelijk bij ons verder dan alleen het maken van het product. Door te kiezen voor materialen van de hoogste kwaliteit zorgen we er ook voor dat warme truien van Roosenstein Wolke een duurzame levensduur hebben.

Wil je meer weten over onze productiewijze, klik dan hier!

Ook is elke blend met meer dan 5% andere materialen niet meer te recyclen tot een hoogwaardig product. In dit geval kan er eigenlijk nog alleen maar isolatiemateriaal of vulling van worden gemaakt.

100% wollen garens kunnen wel tot 5 keer worden gerecycled. Hierna is de vezel te kort om er kleding van te maken. Omdat er geen synthetische materialen in vermengt zijn, zijn de vezels van de 100% wollen garens dan biologisch afbreekbaar.