Traditionele franse werkkleding van Laboureur

Frans familiebedrijf  “Le Laboureur”, meer dan 60 jaar geschiedenis

Le Laboureur is een merk dat zijn oorsprong vindt in de charmante Italiaanse glimlach en de zachtheid van Bourgondië. Het bedrijf staat op het gebied van werkkleding bekend om de kwaliteit van zijn producten en de zorg die aan de vervaardiging ervan wordt besteed. Wij nodigen u hier uit om de geschiedenis ervan te ontdekken...

 

Het verhaal van Le Laboureur begint in de jaren vijftig. Primo Zélanti, een jonge Italiaanse emigrant, reist door de markten van Zuid-Bourgondië om kleding te verkopen aan landarbeiders, die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog talrijk waren.

Primo, een bekwaam verkoper en ondernemend man, creëerde in 1956 zijn eigen kledingmerk. Bezorgd om zijn gebruikers te voorzien van stevige en elegante kleding, hecht hij er sterke waarden aan en vestigt hij zijn atelier in Digoin, een belangrijke stad in het westen van de Saône et Loire. Zijn merk, toepasselijk Le Laboureur genaamd, zal zich dan flink ontwikkelen.

In de jaren vijftig was de wederopbouw in volle gang. Na jaren van oorlog, gevolgd door onzekere tijden van rantsoenering, herstelt Europa eindelijk en bloeit de economische activiteit. Frankrijk heeft huisvesting nodig, Frankrijk heeft honger, Frankrijk wil consumeren. Het is in deze context dat het bedrijf sterk groeit. De vraag naar werkkleding en traditionele overalls is groot. Omdat het oorspronkelijke pand te smal werd, verhuisde het bedrijf naar een nieuwe fabriek van ruim 2500 m2, nog steeds in Digoin. Het bedrijf heeft meer dan 75 werknemers in dienst en heet een nationale reputatie.