----Roosenstein-Wolke-----

Roosenstein Wolke, functionele kwaliteitstruien, al decennia een vast onderdeel van onze collectie.
De klassieke friese schipperstrui
Het merk en bedrijf

Het merk en de producten kennen een lange historie en een mooie toekomst. Juist omdat ze niet zijn gemaakt als tijdelijke trend of als fast-fashion. Deze producten koop je functioneel en omdat ze gewoon prachtig in elkaar zitten. Ze gaan dus ook vele jaren mee. In kwaliteit én in stijl.

De allereerste klanten van Roosenstein Wolke, 5 generaties geleden waren de Friese schippers. Zij moesten zich beschermen tegen de zee en de wind. En hielden tegelijkertijd enorm van deze elementen. Nog steeds kiezen zij voor onze truien en onze Rooscap. En… onze klantenkring en collectie is verbreed. Wat die nieuwe klanten delen met die Friese schippers: De liefde voor de elementen. De drang om lekker buiten te leven. Dat voeren we niet alleen terug in de functionaliteit van onze producten, maar ook in onze productie. Door gebruik te maken van 100% natuurlijke materialen. Van de natuur. Voor de natuur.

PRODUCTIE IN DE EU, België, Duitsland & Portugal

Roosenstein Wolke wil graag dat onze producten zo dicht bij mogelijk worden gemaakt. Dit houdt in dat ze alle kleding laten maken bij ateliers in de EU om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Omdat de volledige collectie in Europa gemaakt wordt, hoeft de kleding minder ver te reizen. Dit leidt tot een lagere CO₂-uitstoot.

Zo komt 40% van de kleding bij de zuiderburen vandaan. Al 50 jaar werken ze samen met ateliers in België. Daarnaast werken ze nauw samen met ateliers in Portugal en Duitsland. Dit om toezicht te kunnen houden op de productie. Zo kunnen we ze de kwaliteit van het product waarborgen maar ook dat van het maakproces.